UA | EN
+38 044 456-3804
  ВИСТАВКИ  КОНФЕРЕНЦІЇ  ПРЕЗЕНТАЦІЇ  
  • НОВИНИ

НОВИНИ

16.05.2018

16 травня 2018 року у виставковому центрі «АККО Інтернешнл» розпочалася V Міжнародна конференція гравців аграрного бізнесу Agri Invest Forum.

16 травня 2018 року у виставковому центрі «АККО Інтернешнл» розпочалася V Міжнародна конференція гравців аграрного бізнесу Agri Invest Forum, у ході якої учасники матимуть змогу обговорити ефективну взаємодію держави і аграрного бізнесу.
 
Вперше за п'ятирічну історію Agri Invest Forum об'єднує понад 1000 учасників!
 
На події присутні представники ключових міністерств, народні депутати України, представники посольств, міжнародні організації (USAID, IFC, IMF, World Bank, EBRD), найвпливовіші ЗМІ.
 
Темою першого блоку у рамках бізнес-секції стане питання, яке не на жарт схвилювало увесь аграрний бізнес – відміна відшкодування експортного ПДВ для олійних культур: сої та ріпаку. В рамках даної дискусії провідні експерти галузі та народні депутати поговорять про те, яких наслідків зазнають малі та середні агровиробники від сумнозвістних «олійних правок».
 
Іншою не менш важливою темою для обговорення стане підвищення мит на ввезення добрив з Росії. Про те, до чого це призводить і як позначається на аграріях, стані ґрунтів та врожайності – розкаже заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Михайло Соколов у ході другої панельної дискусії.
 
Третя панельна дискусія буде присвячена питанням державної підтримки аграрної галузі у поточному році. Учасники проаналізують ефективність державних дотацій у 2017 та 2018 роках та визначать, яким чином цьогоріч будуть розподілені 4,5 млрд грн, виділених на тваринництво. Також буде обговорено, хто вже отримав 25% державної компенсації за купівлю сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва, та як працює цей механізм.
 
Після обіду та відвідування виставки учасники вирішуватимуть протиріччя по земельній реформі, що виникли між аграрним бізнесом і владою. Зокрема, увага буде приділена питанню – коли Україна буде готова до відкриття цивілізованого ринку землі? Також будуть обговорені основні проблеми й переваги створення та передачі земель об’єднаним територіальним громадам. Крім того, аграрії приділять значну увагу дискусії щодо видів, причин, наслідків та методів боротьби із земельним рейдерством.
 
На другій секції учасники розглядатимуть податкові та фінансові питання. Зокрема, голова податкового комітету Громадської ради при МЕРТ Ольга Богданова розкаже про податкові перевірки та ризики за їх наслідками, оновлений порядок процедури податкової зустрічної звірки, помилки у податкових накладних, порядок їх реєстрації та блокування, а також умови отримання та порядок розрахунку бюджетних дотацій.
 
Учасники дізнаються про новий принцип розрахунку бюджетної дотації для сільгоспвиробників та заповнення податкових накладних та декларацій з ПДВ для отримання дотацій. Також Ольга Богданова розповість про важливість та податкові наслідки проведення інвентаризації, а також нормативно-грошову оцінку землі для сільськогосподарських підприємств.
 
Іншими важливими темами до обговорення стануть рішення для оптимізації ведення бізнесу й інструменти фінансування та управління ризиками.
 
Темою третьої секції стануть проблеми та перспективи реформування об’єднаних територіальних громад в Україні. У ній візьмуть участь близько 80 учасників – голів вітчизняних ОТГ.
 
В рамках дискусії керівник напряму аграрної політики Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» Олександр Каліберда розкаже про недоліки розпочатого процесу передачі земель державної власності громадам та основні загрози, до яких він може призвести. Також експерт розповість про децентралізацію в Естонії, а також досвід Кіптівської та Омельницької сільських об’єднаних територіальних громад (Чернігівська та Полтавська області відповідно).

ДОДАТКОВІ ПОСЛУГИ:

WI-FI ЗОНА

РЕСТОРАН

ЗАБУДОВА

КОНФЕРЕНЦ-ЗАЛ

ПАРКІНГ

КОМУНІКАЦІЇ

ЧЛЕНСТВО В СПІЛКАХ ТА ОРГАНІЗАЦІЯХ: