UA | EN
+38 044 456-3804
  ВИСТАВКИ  КОНФЕРЕНЦІЇ  ПРЕЗЕНТАЦІЇ  
  • НОВИНИ

НОВИНИ

24.05.2016

FreeFromFood Ukraine 2016

21 травня 2016 у Виставковому Центрі «АККО Інтернешнл» відбулася унікальна подія, що започаткувала в Україні традицію форумів для виробників спеціалізованої харчової продукції, призначеної для чутливих/уразливих груп споживачів - виставка «FreeFromFood Ukraine 2016».

Категорія FreeFromFood об'єднує продукти і сервіси, що використовуються чутливими/уразливими групами споживачів (непереносимість глютену, лактози, алергія, діабет) в якості безпечного раціону. Ринок цих продуктів запитуваний як у світі, так і в Україні. Статистика по Україні: потреба в безглютеновій продукції є у 8 млн. українців, в безлактозній продукції – у 9 млн., продукції, що не містить сахарозу/глюкозу – у більш ніж 4 млн. наших споживачів. Гіпоалергенні продукти і органічні продукти повинні бути доступними більшості споживачів.

Крім безпосередніх виробників продуктів харчування, сегмент FreeFromFood об'єднує у вигляді платформи для взаємодії такі галузі як агровиробники сировини, логістична галузь (зберігання і транспортування сировини і продуктів), ритейлери, суб'єкти громадського харчування (ресторани, кафе, кейтеринг).

Окремими зонами цього ринку є медичні лабораторії як інструмент активної діагностики вразливих станів, медичний туризм, інноваційні технологічні компанії, що надають технічні рішення для гравців цього сегменту.

Виставка «FreeFromFood Ukraine 2016» – це платформа комунікацій В2В (виробники, ритейл, фуд-сервіси / кейтеринг, розробники інноваційних харчових технологій, акредитовані лабораторії з контролю якості та В2С (покупці і споживачі наведених харчових сегментів, представники уразливих пацієнтських груп, лікарі, лідери думки у професійних спільнотах).

Під час виставки паралельно проводилися 2 сесії-конференції в різних залах – для виробників і споживачів / відвідувачів. Запрошені спікери – експерти харчової індустрії (Україна, Великобританія, Італія, Польща), лідери національної медицини, у т. ч. дієтології.

Основні теми виставки і конференції:

  • Побудова інтегрованої системи харчової безпеки на підприємстві. Виконання вимог HACCP та відповідність стандартам та директивам ЄС у сегменті здорового/лікувального харчування;
  • Стан ринку FreeFromFood в Європі і в Україні – актуалізація потреб, аналіз розвитку, масштаб перспектив;
  • Акредитація безглютенового виробництва – формування національного сегменту споживачів і вихід на європейські ринки;
  • Аналіз споживчого ринку для сегменту FreeFromFood, способи його ефективного формування;
  • Національні правові аспекти регулювання ринку продуктів FreeFromFood. Кримінальна відповідальність за фальсифікацію продуктів;
  • Сценарії маркетингового буму в індустрії FreeFromFood – для динамічного сегменту ринку;
  • Виробничі рішення європейських виробників з організації випуску FreeFromFood продукції.

На виставці були представлені:

  • Інноваційні виробники продуктів харчування
  • Розробники харчових технологій
  • Ресторанно-готельні харчові сервіси і кейтеринги
  • Food Startups
  • Лідери роздрібних мереж
  • Бренди харчової індустрії
  • Харчові некомерційні організації
  • Акредитовані лабораторії з аналізу якості харчових продуктів
  • Медичні лабораторії

Згідно з підсумками заходу, безпосередній контакт виробників спеціалізованої харчової продукції, розробників інноваційних технологій, дистриб'юторів якісної імпортної продукції, представників медичної спільноти та відвідувачів був активним і багатостороннім. Бізнес-конференція, що пройшла в рамках програми виставки, висвітлила актуальний стан ринкового сегменту FreeFromFood в Україні і в світі. Спікери деталізували статистику, відзначили тенденції та тренди, змоделювали варіанти розвитку ринку спеціалізованого харчування, зокрема ринку безглютенових продуктів. Для відвідувачів протягом дня працювала безперервна медико-просвітницька інформаційна сесія, головною тезою якої було виявлення та корекція харчової непереносимості та алергічних станів, пов'язаних з харчуванням.

Дана виставка відбулася за підтримки НДІ Продовольчих ресурсів НААН України. Партнерами виставки є Всеукраїнське Товариство Целіакії, Європейська Асоціація Целіакії (AOECS), Міжнародна Діабетична Асоціація України (МДАУ).

Детальніше

ДОДАТКОВІ ПОСЛУГИ:

WI-FI ЗОНА

РЕСТОРАН

ЗАБУДОВА

КОНФЕРЕНЦ-ЗАЛ

ПАРКІНГ

КОМУНІКАЦІЇ

ЧЛЕНСТВО В СПІЛКАХ ТА ОРГАНІЗАЦІЯХ: